Goedkope last minute citytrip naar Barcelona

Bruisend, trendy, hip kortom een stad waar er van alles gebeurt. Dit zijn slechts enkele kenmerken die aan Barcelona worden gelinkt. De sfeer is er hartverwarmend Catalaans. Cultuur opsnuiven en de prachtige, bizarre architectuur van de wereldbefaamde architect Gaudi in je opnemen. Je komt ogen te kort om de schitterende winkels te bewonderen en vergaapt je er aan top design van het hoogste niveau. 's Middags vertoeven in het betoverende Park Guëll, 's avonds flaneren op de Ramblas en 's nachts ondergedompeld worden in het bruisende nachtleven. Zo ziet jouw verblijf in deze wereldstad er uit!

Goedkope vluchten naar Barcelona

Vluchten naar Barcelona worden overal op het internet aangeboden. Omdat het aanbod zo groot is ziet men soms door de bomen het bos niet meer. Lastminutes.be bied je de oplossing! Via onze site krijg je meteen een duidelijk overzicht van de goedkoopste tickets beschikbaar. In één oogopslag kan je alle prijzen en vluchtopties vergelijken, zodat beslissen kinderspel wordt. Naast vliegtickets is lastminutes ook jouw gids doorheen de jungle van hotels in Barcelona. Wij bieden je steeds de scherpste hotelprijzen aan om er echt een onvergetelijk verblijf van te maken.

Wat inspiratie voor een citytrip naar Barcelona

Barcelona is groene stad. Enkele prachtige parken voorzien de stad van zijn broodnodige natuur. Breng een bezoek aan Jardi Botanic waar duizenden verschillende planten en bomen aangeplant zijn. Ook het Park Guell is puur genieten. Het werd ontworpen door Gaudi en maakt deel uit van het Unesco werelderfgoed. Vanuit het stadscentrum neem je de blauwe tram of bus naar de top van de Tibidabo Berg. Van Hieruit krijg je een prachtig uitzicht over de hele binnenstad. Wie van kunst houdt, komt in Barcelona ook zeker aan zijn trekken. Onder andere het Picasso Museum is gevuld met prachtige werken uit de jeugdperiode van Picasso.

Barcelona: street art in Barri Gòtic

Barcelona lijkt wel een canvasdoek. Waar je ook kijkt, overal zie je prachtige kunstwerken om je heen. Barri Gòtic (Gotische wijk) is een prachtige wijk in het oude centrum van Barcelona. Hier vind je veel kleine straatjes en oude pleinen, waar het gezellig vertoeven is. Maar wat weinigen weten is dat je hier de mooiste street art kunstwerken kan bewonderen. Het is een aanrader om op avontuur te gaan door de kleine straatjes. Je komt kunstwerken tegen van bekende street art kunstenaars zoals Pez, ROA en Alice. Elke dag komen er weer andere kleurrijke en opvallende kunstwerken bij. Leuk en origineel als achtergrond voor die ene streetstyle foto.

Tips and tricks voor een last minute citytrip naar Barcelona

  • Tijdsverschil: Tussen Barcelona en Brussel is er geen tijdsverschil.
  •  Beste Reistijd:  Barcelona kent een frisse winter, pas in april wordt het lekker weer en kruipen de temperaturen naar de 20 °C. Tot en met oktober kun je Barcelona dan ook prima bezoeken. De echte zomermaanden kunnen zéér heet zijn.
  • Munteenheid: Euro
    Barcelona is in vergelijking met België niet zo duur. Eten en drinken zijn in elk geval goedkoper dan in België, zeker als men de typische toeristenvallen probeert te vermijden. Geldautomaten zijn er in overvloed en kredietkaarten worden bijna overal aangenomen.
  • Fooi: Het achterlaten van fooien is in Barcelona niet verplicht, maar wel gebruikelijk. De gemiddelde tip is ongeveer 5 tot 10 procent van het totaalbedrag.
  • Reisdocumenten: Via http://diplomatie.belgium.be kan je steeds de meest up-to-date informatie vinden voor Belgen die naar het buitenland reizen. Uw Belgische identiteitskaart is voldoende om te reizen of te verblijven binnen de Europese Unie, maar indien u buiten de Europese Unie reist heeft u een paspoort nodig.
  • Gezondheid:  Voor de juiste informatie omtrent vaccinatie raden wij je aan contact op te nemen met jouw huisarts.