Goedkope last minute citytrip naar Boedapest

Budapest, parel aan de Donau! Ongetwijfeld één van de mooiste steden van Europa. Ondanks dat deze stad de afgelopen jaren snel gemoderniseerd is heeft het zijn oorspronkelijke ziel goed kunnen behouden. Hou je van geschiedenis maar hou je er ook van om eens goed uit de bol te gaan? Dan is Budapest de ideale stad voor jou!

Goedkope vluchten naar Boedapest

Vluchten naar Boedapest worden overal op het internet aangeboden. Omdat het aanbod zo groot is ziet men soms door de bomen het bos niet meer. Lastminutes.be biedt je de oplossing! Via onze site krijg je meteen een duidelijk overzicht van de goedkoopste tickets beschikbaar. In één oogopslag kan je alle prijzen en vluchtopties vergelijken, zodat beslissen kinderspel wordt. Naast vliegtickets is lastminutes ook jouw gids doorheen de jungle van hotels in Budapest. Wij bieden je steeds de scherpste hotelprijzen aan om er echt een onvergetelijk verblijf van te maken.

Wat inspiratie voor een citytrip naar Boedapest

Het vroegere koniklijke paleis is zeker een bezoekje waard. Vandaag de dag vind je er tal van boeiende musea. Wat je zeker op jouw lijstje moet plaatsen is een bezoek aan de Burcht. Je kan er wandelen doorheen de kronkelende steegjes  en er authentieke middeleeuwse gebouwen ontdekken. Wil je na deze heerlijke stadswandeling tot rust komen? Breng dan zeker een bezoek aan één van de vele plekken met  stoombaden.

Boedapest: in het spoor van het communisme 

 

In Boedapest heeft het communisme een belangrijke rol gespeeld. Een duistere periode in de geschiedenis van deze prachtige stad. Hiervan getuigt het museum Terror Háza, gelegen op de Andrassy Ut. Met beelden, teksten, belichting en muziek geeft men de sfeer tijdens deze gruwelijke jaren van onderdrukking perfect weer. Maar ook elders in de stad zijn er sporen terug te vinden. Zo zijn de ijzeren schoenen op de kade langs de Donau ook een herinnering aan deze communistische periode. Zij staan symbool voor de slachtoffers die mijn tijdens de oorlog in de Donau gooide.

Tips and tricks voor een last minute citytrip naar Boedapest

  • Tijdsverschil: er is geen tijdsverschil met België
  • Temperatuur: warme zomers, koude winters
  • Munteenheid: Forint
  • Reisdocumenten: Via http://diplomatie.belgium.be kan je steeds de meest up-to-date informatie vinden voor Belgen die naar het buitenland reizen.
  • Gezondheid:  Voor de juiste informatie omtrent vaccinatie raden wij  aan contact op te nemen met de huisarts.