Italië

Onze partners

Last minute vakantie Italië

Kan jij niet wachten op vakantie? Dat hoeft ook niet met onze last minutes naar Italië. Wandel door de straten van de hoofdstad , Rome of bezoek de musea in Firenze. Wil je iets minder gekend maar even prachtig? Denk eens aan het eiland Sicilië! Onbekend? Misschien, maar zeker niet onbemind! Laat alle last van je schouders vallen en droom weg van dit prachtige land.

Met onze last minute vakanties naar Italië kan je vanavond al op een terrasje zitten met een lekker glas wijn in de hand om morgen de stad in te trekken. De Italiaanse steden hebben veel verborgen schatten. Gelukkig kunnen wij de kennis geven van een echte Italiaan en verklappen we deze schitterende plekjes aan jou. Ga naar Firenze, en bezoek de Santa Maria Novella Pharmacy waar het eerste parfum gemaakt is, in opdracht van Catherina de Medici. Of zoek de rust in Verona in de Giardino Giusti, een groene oase in het midden van de stad. Ben je een horror-fan? Dan zal je zeker de Catacombe Van Cappuchino appreciëren. Deze authentieke catacombe vertelt het verhaal van Palermo op een intrigerende manier. Of ben je meer fan van Turijn? Bezoek dan zeker Valentino Park, een namaak middeleeuwse stad in het hart van Turijn. Wil je de hoofdstad, Rome bezoeken, sla dan zeker niet Quartiere Coppedè over, een architecturaal wonder. Ben je een grote geschiedenis fanaat? Bezoek dan Pompei en ontdek de schimmen van de klassieke wereld. Italië heeft voor ieder wat wils, een echte Italiaanse ervaring kan je vandaag nog boeken en door onze last minute deals kan je sneller op ontdekkingstocht gaan dan je denkt.

Zoals je ziet is er veel te ontdekken in het prachtige Italië en via onze website sta je er sneller dan verwacht. Verwen jezelf op een solo-trip, ga op romantische uitstap met je partner of trek erop uit met de vriend(inn)en. Niet enkel de Italiaanse steden zijn adembenemend maar ook de natuur is magnifiek.

Geniet van Terra Mater

Italië heeft prachtige steden vol culturele rijkdommen maar ook de natuur is niet te onderschatten. Tellus, de godin van de natuur bij de Romeinen en ook Terra Mater (Moeder Aarde) genoemd, heeft duidelijke haar stempel op Italië gedrukt. Tijdens een last minute Italië moet je niet naar een stad afreizen maar kan je ook gebieden vol natuurlijke wonderen bezoeken. De Alpen en de Dolomieten zullen je overstelpen met adembenemende uitzichten. Daar fietsen of wandelen zal je volledig tot rust doen komen. Of ben je meer een fan van het water? Bezoek dan het Como- of het Gardameer. De weelderige natuur maakt dit de ideale bestemming voor een romantische ziel. Ben je eerder een strandganger? Dan is de Amalfikust of het eiland Sicilië misschien iets voor jou? Een all inclusive aan het strand is misschien jouw ideale rustoase. Of is een zicht op de olijfbomen meer jouw ding? Bezoek dan het wondermooie Toscane. Deze wonderen der natuur liggen binnen handbereik met onze last minute vakanties. Kijk in de reflectie van je computer of gsm scherm en beeld je in dat je op de achtergrond niet je woonkamer ziet maar de sublieme Italiaanse natuur. Droom weg van zwoele zomeravonden tussen de olijfbomen of zonnige middagdutjes op het geruis van de zee.

Deze rijke natuur werpt ook haar vruchten af in de gastronomie. Pizza’s en pasta’s met verse gerechten zijn overal te vinden en ontdek ook overal de lokale specialiteiten. Geniet van je eten met wondermooie uitzichten en voel je als god in Italië.

Gastronomie della mamma

Italië is gekend voor haar eerlijke keuken en met een last minute Italië kan je snel genieten van authentieke pizza’s en pasta’s samen met een lokaal glas wijn of prosecco. Iedere streek heeft zijn eigen specialiteiten en alles is er even lekker. Ontdek de geboorteplaats van de pizza, Napels. Of wil je iets minder gekend maar even lekker? Eet een arancina op het eiland Sicilië met uitzicht op de Etna. Ben je een zoetebek? Sla dan zeker de tiramisu niet over. Of heb je meer goesting in een digestivo? De culinaire wereld ligt aan je voeten in Italië. Ook tijdens onze all inclusive reizen kan je genieten van gastronomische parels, en dat zoveel je wilt. Een echte Italiaanse ervaring tussen de locals kan je vinden in Abruzzo, waar jaarlijks La Panarda plaatsvindt: een gigantisch eetfestijn met maar liefst 35 gangen!

Een eerlijke keuken met verse ingrediënten en een seizoensgebonden aanbod is wat de Italiaanse keuken zo speciaal maakt. Jong en oud verlustigen zich aan deze lekkernijen. Cultureel of culinair een last minute Italië is sowieso de moeite waard.

Waarom voor een last minute vakantie kiezen?

Je overtuigen wat voor een prachtig land Italië is was waarschijnlijk niet zo moeilijk maar waarom zou je kiezen voor een last minute vakantie? Er zijn heel veel voordelen verbonden aan last minute reizen, het grootste is misschien wel dat je geen maanden moet uitkijken naar je vakantie maar dat je gewoon je koffers kan pakken en kan vertrekken, wie vindt dat niet geweldig? Ook is het voordeliger dan gewoon je vakantie boeken. Door de hoge kortingen hier bij Lastminutes.be kan jij met een gerust hart en een gevulde portemonnee op reis vertrekken.

Ook is het lekker spannend! Ben jij die spontane persoon die impulsieve keuzes maakt en door het leven dartelt of juist niet maar wil dat wel voor een keer zijn? Dan zijn last minutes de ideale manier om spontaan uit de hoek te komen. Verras jezelf en anderen door jouw durf en avontuurlijke geest, neem alvast een glas wijn bij de hand en boek nu jouw reis naar Italië en geniet van la dolce vita.